Mateřská škola Omice se v letošním roce zapojila do celostátní kampaně Celé Česko čte dětem, která si klade za cíl probudit u dětí zájem o knížky a podpořit tak rozvoj představivosti, paměti, myšlení i emocionálního zdraví.

Březen – měsíc knihy – jsme ve školce věnovali zábavnému seznamování se s literaturou a jejími žánry. Děti si přinesly své oblíbené knížky a představovaly je svým kamarádům. V námětových hrách na knihkupectví a na knihovnu se učily, jak se starat o knížky a jak je lze třídit. Vyzkoušely si, jak nelehkou práci mají spisovatelé a ilustrátoři, když knížku tvoří. Vedle těchto aktivit děti také dramatizovaly pohádky, vyráběly záložky či rozpoznávaly pohádkové melodie. Na závěr tematického bloku se chystáme navštívit ještě místní knihovnu, kde bychom rádi překvapili paní knihovnici tím, co už všechno o knížkách víme.

Do světa pohádek a pohádkových příběhů se s dětmi přenášíme i v průběhu celého roku, když před poledním odpočinkem z knížek předčítáme. Potěšilo by nás radost z četby sdílet společně s Vámi. Proto nám dovolte totou cestou oslovit všechny maminky, tatínky, babičky, dědečky, tety i strýce a pozvat je ke společnému čtení do naší mateřské školy. Přijďte nám svůj oblíbený pohádkový příběh přečíst! Budeme se těšit.

Za kolektiv MŠ Omice
Mgr. Marta Vašicová

Článek byl publikován v březnovém čísle Omického zpravodaje.