V průběhu měsíce února, března a dubna se podařilo v MŠ Omice zrealizovat 10 lekcí Edukativně stimulačních skupin pro předškoláky a jejich rodiče.

Tento program, jehož autorkami jsou speciální pedagožka Mgr. Jiřina Bednářová a psycholožka PhDr. Vlasta Šmardová z Pedagogicko-psychologické poradny v Brně, si klade za cíl systematicky rozvíjet u předškoláků schopnosti a dovednosti důležité pro zvládání trivia (tj. budoucí čtení, psaní, počítání).

Grafomotorika, zrakové a sluchové vnímání, orientace v prostoru a čase, základní matematické představy, řeč a logické myšlení tvořily hlavní náplň všech realizovaných činností. Děti si navíc osvojovaly pracovní návyky a procvičovaly svoje sociální a komunikační dovednosti. V druhé části kurzu jsme při rozvoji jednotlivých oblastí využívali i bohaté nabídky didaktických pomůcek a her dostupných v mateřské škole.

Z devíti předškoláků využilo této nabídky přípravy na vstup do ZŠ nad rámec výuky v MŠ šest rodičů. Jim i dětem děkuji za trpělivost a čas, který kurzu věnovali!

Se všemi předškolními dětmi a jejich rodiči se v červnu ještě slavnostně společně rozloučíme.

Za kolektiv MŠ Omice
Mgr. Marta Vašicová

Článek byl publikován v dubnovém čísle Omického zpravodaje.